- Det kan ikke betale sig at gøre det selv . Snak med en Frisørrevisor.

Elisabeth Frimodt Joensen har en FrisørRevisor til at håndtere sit bogholderi og sit regnskab. Hun er slet ikke i tvivl om, at hendes tid er bedre brugt i salonen.

Når Kent Olesen sætter sig i stolen hos sin frisør Elisabeth Frimodt Joensen, bliver der som altid smalltalket om det, der nu fylder i hans hverdag. Men der bliver også snakket økonomi, budget og måske det seneste halvårsregnskab.

Kent Olesen er nemlig FrisørRevisor, og Elisabeth Frimodt Joensen, der er selvstændig frisør med salonen Avantgarde i Esbjerg, er en af hans frisørkunder.

Elisabeth Frimodt Joensen har været selvstændig siden oktober ’99, og samarbejdet med Kent Olesen har varet ligeså længe. Kent Olesen er revisor hos Dansk Revision i Esbjerg.

– Kent hjalp mig med alt det praktiske i forbindelse med at åbne salonen. Vi lavede budgetter, talte om forventet omsætning, regnede ud hvad jeg skulle have i løn og så videre – og så har jeg holdt fast i ham lige siden, fortæller Elisabeth.

Klipper hellere en kunde mere

I Avantgarde er der ud over Elisabeth en fuldtidsassistent og en elev. I hverdagen er det Elisabeth selv, der tager sig af det økonomiske.

– Jeg laver selv den daglige kassekladde, betaler regninger og sætter penge i banken. Men bogføringen står Dansk Revision for. Hun har en mappe med kvitteringer og dagsrapporter, og så arbejder hun i systemet Hairtools, som også kan arbejde sammen med revisorens system.

En gang om året mødes hun med sin revisor og gennemgår årsregnskabet. Hun har selv en fin talforståelse og kan sagtens læse sit regnskab og bruge skabeloner fra DOFK, men hun sætter pris på den ydelse, som Dansk Revision leverer.

– Jeg synes ikke, at det kan betale sig at gøre det selv. Jeg får en meget fin pris i forhold til den tid, som jeg ellers skulle bruge på bogføring. Det vil jeg gerne betale for, og jeg føler, at pengene er givet godt ud.

”Jeg synes ikke, at det kan betale sig at gøre det selv. Jeg får en meget fin pris i forhold til den tid, som jeg ellers skulle bruge på bogføring. Det vil jeg gerne betale for, og jeg føler, at pengene er givet godt ud.”

– Elisabeth Frimodt Joensen, selvstændig frisør

– Jeg kunne sagtens bogføre selv og så købe mig til sparring med revisor, men når jeg nu har nok at lave, så vil jeg hellere klippe en kunde mere, end jeg vil sidde med bogføringen.

Det fungerer bare

Ud over det årlige møde om årsregnskabet, trækker Elisabeth også på sin revisor efter behov. På et tidspunkt skulle hun og en tidligere kompagnon hver til sit, og her brugte hun revisoren til værdiansættelse af salonen, til sparring i budrunden og i det hele taget som støtte i en svær tid.

– Han har også hjulpet mig med at udforme papirer og budgetter til banken. Og da jeg på et tidspunkt fik besøg af Told & Skat, var han der også til deres gennemgang af regnskabet, som i øvrigt var helt, som det skulle være.

Elisabeth Frimodt Joensen sætter stor pris på samarbejdet.

– Det fungerer så godt, at man slet ikke tænker ikke over det.

At Kent Olesen er FrisørRevisor er ikke noget, hun har tænkt særligt over – for det var han ikke i begyndelsen.

– Men når jeg tænker over det, så kan jeg godt se, at han har et stort branchekendskab. Han kender vores timepriser, reglerne for vores branche og vores fagudtryk.

– Jeg har en fast pris på bogføring og årsregnskab, og jeg kan helt sikkert anbefale andre frisører at lade andre håndtere bogføring og regnskab, slutter hun.

NB. Dette indlæg kan indeholde takster og info om regler, der er blevet ændret siden udgivelsen. Kontakt din FrisørRevisor, så du er sikker på, at du altid får den mest opdaterede viden.