Gør brug af Frisørrevisor: En sparringspartner gav Heidi ro i maven

Helt fra begyndelsen har Heidi Rytter brugt sin FrisørRevisor, Marianne Bæk Jensen, som sparringspartner. Det har givet ro i maven og ideer til at øge omsætningen.

”Kan det egentlig hænge sammen økonomisk, hvis jeg springer ud som selvstændig frisør?” Det er ofte det første og mest brændende spørgsmål, der melder sig, når man overvejer at droppe lønmodtagerjobbet til fordel for det selvstændige liv.

Sådan var det også for 49-årige Heidi Rytter, da hun for 7 år siden overvejede at sige sit job op. Hun havde i 11 år været underviser på frisørskolen, så hun havde ikke en kundekreds fra et tidligere job, hun kunne tage med sig.

“Jeg kontaktede Marianne Bæk Jensen fra FrisørRevisor – Dansk Revision i Aalborg, og hun rådgav mig, så jeg dels selv fik mere ro i maven, dels kunne berolige min familie. Det gjorde min beslutning lettere.”

FrisørRevisor med branchekendskab

Marianne Bæk Jensen har som FrisørRevisor branchekendskab, og derfor kunne hun hjælpe Heidi Rytter ved at stille relevante spørgsmål og ved at opstille et kvalificeret budget.

“Da jeg åbnede min salon, var der derfor ikke nogen udgifter, som kom som en overraskelse. Fordi dem havde Marianne regnet med i budgettet. Hun vidste, hvad der skulle betales af forsikringer, KODA-afgifter og de andre ting, der hører med, når man har sin egen salon,” fortæller Heidi Rytter.

“Hun hjalp mig til at blive sikker på, hvad der skal til for at drive sin egen forretning. Det var helt klart en stor hjælp, at hun har kendskab til frisørbranchen.”

Heidi Rytter har altid brugt sin FrisørRevisor, Marianne Bæk Jensen, som sparringspartner. Det har givet ro i maven og ideer til at øge omsætningen.

Branchekendskabet betød for eksempel også, at revisoren kendte booking- og bogføringssystemet Admind, som både Heidi Rytter og mange andre frisører bruger.

Mere fleksibilitet og frihed

I dag driver Heidi Rytter Hair by Rytter i Jens Bangs Gade i Aalborg. Hun har 5 betjeningspladser og 2 vaske. Hun har en elev ansat, der bliver færdig i det nye år, og som hun håber bliver fastansat.

“Jeg håber, at der kan blive råd til en elev mere, så vi er 2 uddannede og en elev i salonen. Jeg har ikke talt med Marianne om det endnu, men det kommer jeg til.”

Hvis planen lykkes, vil det give Heidi mere fleksibilitet og frihed.

“Når jeg kun er mig selv og en elev, betyder det, at jeg skal lukke salonen helt, hvis jeg for eksempel gerne vil på kursus, udddyber Heidi Rytter.”

Det er derfor ikke hensigten at opbygge en kæmpestor forretning: – Jeg kan godt lide, at min salon har en rolig atmosfære. Det er nemmere at skabe i en lille salon, mener hun.

En sparringspartner tæt på

Gennem årene har Heidi Rytter spurgt Marianne Bæk Jensen til råds om mangt og meget: – Blandt andet har jeg brugt ”deal-koncepter”. Egentlig var jeg imod det, fordi vi har som uddannede frisører den 4-årige uddannelse, vi er dygtige vores fag, og vi skal have vores betaling for det.

“Men jeg talte med Marianne om mine betænkeligheder, og hun hjalp mig med at regne på konceptet. Så jeg har brugt deals til, at mine elever kunne få adgang til mange nye kunder på kort tid. Jeg har dog sat en begrænsning på i antal kunder og tilbuddets løbetid for at sikre, at der var tid til de almindelige kunder.”

“I det hele taget har Marianne hjulpet mig med ideer til, hvordan jeg kunne øge omsætningen og drive en rentabel forretning.”

Massagestol eller ikke massagestol

Heidi Rytter har spurgt sin FrisørRevisor til råds om investeringer:

“Da jeg skulle åbne min salon, overvejede jeg, om jeg skulle købe almindelige stole eller massagestole. Der er stor prisforskel, og jeg ringede derfor til Marianne. Hun spurgte, hvad jeg gerne ville med min forretning.”

Forkælelse, ro og afslapning er nogle af nøgleordene for Hair by Rytter.

“Mine kunder skal føle, at der bliver kræset om dem, og at de er i centrum,” forklarer Heidi Rytter.

Derfor var svaret i virkeligheden let. For med baggrund i salonens idégrundlag, skulle massagestolene indkøbes.

“Derefter hjalp Marianne mig med at regne på, hvordan stolene kunne finansieres og afskrives.”

Et andet eksempel er kurser, som Heidi Rytter synes kan være dyre:

“Men Marianne tilskynder mig ofte til at tage afsted, fordi uddannelse er en god investering, som kommer godt igen. Og det har hun ret i. Vi skal sørge for hele tiden at være opdaterede på de nyeste teknikker og trends.”

FAKTA: FrisørRevisor findes her:

* Time Vision Frederiksberg

* Time Vision Brøndby

* Time Vision Slagelse

* Dansk Revision Hillerød

* Øernes Revision, Nykøbing Falster

* Dansk Revision Odense

* Dansk Revision Ålborg

* Dansk Revision Viborg

* Dansk Revision Randers

* Dansk Revision Hadsten

* Dansk Revision Århus

* Sønderup + Partnere, Kolding

* Dansk Revision Tønder

* Dansk Revision Esbjerg

Se mere på https://frisorrevisor.dk/

NB. Dette indlæg kan indeholde takster og info om regler, der er blevet ændret siden udgivelsen. Kontakt din FrisørRevisor, så du er sikker på, at du altid får den mest opdaterede viden.