Er dine tal klar til selvangivelsen? Få et overblik her.

Det er ved at være den tid på året, hvor du skal have samlet dine tal. Fra den 14. marts 2016 kan du nemlig indberette din udvidede selvangivelse.

Har du overblik over hvor mange flasker shampoo, I har i salonen? Eller hvor meget farve I har brugt i løbet af året?

Den 1. juli 2016 er absolut sidste frist for at udfylde den udvidede selvangivelse for selvstændige erhvervsdrivende for 2015, men allerede fra 14. marts 2016 kan din revisor indberette dine tal hos SKAT.

”Det er en rigtig god idé at skabe sig et overblik over blandt andet dit lager, før din revisor udfylder din selvangivelse, fordi det godt kan tage lang tid at få overblik over. Men ved allerede at tænke over det nu og have styr på både solgte produkter og produkter brugt i salonen, så er du på forkant med dit regnskab,” fortæller revisor Lars Steinbach fra TimeVision på Frederiksberg.

Få samlet sagerne

Ud over status på de fysiske produkter i salonen er det også vigtigt, at du har styr på dine tilgodehavender og kreditorer.

Hvis du havde travlt med at opsætte hår til nytår, så har du måske tilgodehavender stående, fordi betalingen den 31. december først bliver registreret 4. januar. Omvendt fik du måske leveret varer lige før jul, som du først har betalt i januar – så er det en udgift til kreditorer, der skal medregnes i tallene for 2015.

”Som revisor oplever vi nogle gange, at de her ting tager tid. Og så nærmer vi os fristen for sidste indberetning, og der gælder det altså om at have de korrekte tal klar,” siger Lars Steinbach.

SKAT ved ikke alt

I dag foregår en stor del af det økonomiske regnskab digitalt, hvor SKAT kan trække mange oplysninger, så dele af din selvangivelse er udfyldt på forhånd. Men der er også ting, som SKAT ikke ved.

”Det er vigtigt at huske, at indsamle oplysninger som ikke automatisk indberettes til SKAT. Det kan blandt andet være ægtefælles eller sambos indkomst, hvis I ejer noget sammen. Det kan også være kørselsfradrag, hvor der kan være en del penge at hente. Også private aftaler om eksempelvis familielån og underholdsbidrag skal med,” siger Lars Steinbach.

Fokus på fremtiden

Det er en stor hjælp for din forretning at have orden i bogføringen og indberette de korrekte tal i selvangivelsen. Resultatet af selvangivelsen giver dig nemlig en indikation på, om du skal betale restskat eller ej.

”Hvis du skal betale restskat, er det godt at vide det så hurtigt som muligt. Det gør nemlig, at du kan lægge en plan for, hvordan gælden skal afvikles. På den anden side er det også rart at vide, om du har penge til gode, som måske kan bruges til at opfylde nogle af de drømme, du har for salonen,” lyder det fra Lars Steinbach.

Er du i tvivl om din selvangivelse, så tøv ikke med at kontakte din FrisørRevisor.