Få din sygemeldte medarbejder hurtigt tilbage på jobbet

En langtidssygemelding af en medarbejder kan have store konsekvenser for både dig og din salon. Derfor er det vigtigt, at medarbejderen hurtigst muligt kommer tilbage på arbejdet. Det kan fast track ordningen hjælpe med.

Ved du, hvad du gør, hvis du pludselig får en langtidssygemelding fra en af dine medarbejdere? En langtidssygemelding kan have store konsekvenser for både dig og din salon. Du betaler stadig løn til din medarbejder, hvilket kan blive en dyr affære på længere sigt, fordi du ikke har samme indtjening, når du mangler din medarbejder. Du kommer helt sikkert også til at arbejde langt mere, mens sygemeldingen står på, og det slider på dig.

”Når du får en sygemelding, giver det uden tvivl anledning til spørgsmål som: hvornår kommer medarbejderen tilbage? Kommer hun/han overhovedet tilbage? Kan der gøres noget?” siger Per Laursen, der er partner i Dansk Revision i Aarhus.

Derfor er det vigtigt for dig, at din medarbejder kommer hurtigst muligt tilbage på arbejde, så det har mindst mulige omkostninger for dig. Det kan fast track ordningen hjælpe med.

”Du kan gøre brug af fast track ordningen, hvis en af dine medarbejdere rammes af sygdom i mere end otte uger eller forventes at være syg i mere end otte uger. Med ordningen går myndighederne ind og hjælper, så medarbejderen kommer hurtigt tilbage til jobbet,” forklarer Per Laursen.

”Du kan gøre brug af fast track ordningen, hvis en af dine medarbejdere rammes af sygdom i mere end otte uger eller forventes at være syg i mere end otte uger. Med ordningen går myndighederne ind og hjælper, så medarbejderen kommer hurtigt tilbage til jobbet,” forklarer Per Laursen.

Svært at komme tilbage

Når du skal gøre brug af fast track ordningen, skal du henvende dig til den kommune, din medarbejder bor i – også selvom din salon ligger i en anden kommune.

”Normalt tager det otte uger, før man begynder at lægge en plan for, hvordan medarbejderen kommer tilbage til jobbet, men med fast track ordningen går det langt hurtigere. Allerede inden 14 dage efter, du har bedt om ordningen, får din sygemeldte medarbejder mulighed for at få en samtale med jobcenteret,” siger Per Laursen.

Til samtalen finder man ud af, hvordan man hurtigst og bedst kommer tilbage til arbejdet – det kan være, der skal ske lidt ændringer i arbejdsforholdene for medarbejderen for at skåne ham/hende for at få medarbejderen hurtigere tilbage på jobbet.

Og det kan altså betale sig – både for dig selv og din medarbejder – at benytte fast track ordningen, som i øvrigt ikke koster dig noget.

”Tendensen ved langtidsfravær er desværre, at det bliver sværere og sværere at komme tilbage til arbejdet, og måske mister man helt kontakten til arbejdsmarkedet. Det betyder store tab for både medarbejdere, arbejdsgivere og samfundet,” siger Per Laursen.

 

Sådan gør du:

  1. Tag evt. en snak med din medarbejder om situationen of fortæl, du vil gøre brug af fast track ordningen. 
  2. Kontakt jobcenteret i medarbejderens bopælskommune, og bed om fast track. Det skal du gøre, inden din medarbejder har været syg i fem uger. Det kan du gøre på virk.dk under Nemrefusion.
  3. Der bliver sendt et brev til medarbejderen, som han/hun skal besvare inden to dage. Ordningen er frivillig, så medarbejderen er ikke forpligtet til at acceptere anmodningen.
  4. Accepteres anmodningen, bliver der indkaldt til en samtale inden for senest to uger.

 

Er du i tvivl, så tag fat i din revisor for at få hjælp eller find den nærmeste FrisørRevisor her.

NB. Dette indlæg kan indeholde takster og info om regler, der er blevet ændret siden udgivelsen. Kontakt din FrisørRevisor, så du er sikker på, at du altid får den mest opdaterede viden.