Fradragene forandrer sig. Forstå dem her: Frisørrevisor

Det bliver en spændende uge i Sandras Salon. Hun står og bladrer lidt i kalenderen og kan næsten ikke vente. Hun har allerede fortalt sine kunder om de ting, der skal ske. Sandra har glædet sig længe. Om lidt skal hun køre til København, hvor hun skal på kursus for at få inspiration og lære nye teknikker og blive opdateret på tidens trends. Hun sipper til sin kaffe og kigger lidt rundt i salonen.

Senere på ugen bliver det nye inventar leveret, og der kommer nye føntørrer ved alle stolene. Det bliver godt. Hun klapper kalenderen sammen og er klar til at tage af sted. Hun tager en lille notesblok og en lille pung med sig, hvor hun gemmer alle sine kvitteringer. Så har hun de oplysninger hun skal bruge, når hun skal bogføre de udgifter, hun har til kursus, kørsel og udstyr til salonen. 

Som udgangspunkt kan virksomheder få fradrag for de udgifter, der vedrører virksomheden. Udgifterne skal kunne dokumenteres med bilag. Men man skal være opmærksom på, at der er skatteregler, der gør, at man i nogle tilfælde ikke kan trække hele udgiften fra i skat. Eller at man skal behandle omkostninger på en speciel måde i sin bogføring. I andre tilfælde er der mulighed for ekstra fradrag, som man skal huske på for ikke at snyde sig selv. Satserne for fradrag oplyses hvert år fra SKAT. Og de kan ændre sig både i op- og nedadgående retning, så derfor er det vigtigt, at man husker at undersøge det hvert år.

Værd at vide om fradrag ved …

Kørsel i din private bil i salonens ærinde
Det kan være du kører på kursus, kører ud til kunder eller til møde hos din revisor og bank. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at der er der én takst for de første 20.000 kilometer og en lavere takst ved kørsel efter de 20.000 kilometer. For at få kørselsfradrag, skal man føre kørebog, der fungerer som dokumentation for omkostningerne.

Køb af inventar som føntørrer, rullebord og sakse
Her er reglen, at for at kunne trække hele udgiften i anskaffelsesåret fra i skat må den enkelte genstand, som skal kunne fungere selvstændigt, ikke overstige den grænse, som SKAT fastsætter for småanskaffelser.

Udgifter til blandet benyttet telefoni og internet
Virksomhedsejeren kan få virksomheden til at betale for brug sin fastnettelefon, mobiltelefon og internet – som både bruges privat og i virksomheden – og dermed lade sig beskatte af privat råderet over telefon og internet. Udgifter til øvrige familiemedlemmers telefoni kan ikke modregnes. Satsen for beskatning oplyses årligt fra SKAT. Der er specielle regler, hvis der er adgang til virksomhedens netværk og hvis ægtefællen også beskattes af fri telefon.

Udgifter til elregningen. Elregningen er inklusiv moms og diverse afgifter
Er du momsregisteret, kan du få refunderet momsen via din momsafregning. Men du kan også få refunderet el-afgiften med en sats, der årligt oplyses fra SKAT. Virksomheder skal reducere deres godtgørelse af elafgift på baggrund af deres forbrug af elektricitet anvendt til rumvarme, opvarmning af vand og komfortkøling såsom aircondition. Opgørelse af forbruget kræver en særskilt måler. Hvis der ikke er en særskilt måler på airconditionanlægget, skal reduktionen af elafgiften beregnes med 10,00 kroner pr. kvadratmeter for de rum, komfortkølingen dækker. Og det kan hurtigt blive langt dyrere end hvis en bimåler angiver det faktiske forbrug.

Det var bare nogle eksempler på, hvilke fradrag man skal være opmærksom på som virksomhedsejer. Hvis du vil være sikker på ikke at snyde dig selv for fradrag, så er det en god ide at kontakte din FrisørRevisor.

Oversigt over hvordan satserne for fradrag har ændret sig fra 2014 til 2015:

2014 2015
Kilometergodtgørelse
Indtil 20.000 km kr. 3,73/km 3,70/km
Over 20.000 km kr. 2,10/km 2,05/km
Cykel, knallert kr. 0,51/km 0,52/km
Elafgift kr. 0,829/kwh 0,874/kmw
Komfortkøling kr. 0,42/kwh 0,498/kwh
Småanskaffelser ex. moms kr. 12.600 12.800
Fri telefon kr. 2.600 2.600

 

Du kan se alle satserne på skat.dk

NB. Dette indlæg kan indeholde takster og info om regler, der er blevet ændret siden udgivelsen. Kontakt din FrisørRevisor, så du er sikker på, at du altid får den mest opdaterede viden.