Har du haft besøg af SKAT?

Dit personale gerne må gerne få betalt arbejdstøjet – hvis altså dit logo er på og tøjet bruges til arbejde. Det sætter SKAT netop nu fokus på under en række besøg hos frisørvirksomheder rundt om i landet.

SKAT er i gang med at besøge et større antal frisørvirksomheder rundt om i landet. Her sætter de blandt andet fokus på fradrag for arbejdstøj, så derfor vil vi behandle dette.

De fleste frisører kender vist til, hvor irriterende det er, når man kommer til at spilde hårfarve på tøjet. Og selvom det ikke er det nyeste og smarteste tøj, man har på i salonen, så er det alligevel surt at skulle bøvle med at få blusen gjort pæne igen.

De fleste frisører vil gerne hjælpe deres personale med at undgå dette, men det er ikke alle, der kender reglerne for beklædning.

”Arbejdstøj er en god mulighed for at give sine medarbejdere et godt og brugbart personalegode,” fortæller Per Laursen, der er FrisørRevisor, partner og registreret revisor i
Dansk Revision Århus.

For at arbejdstøjet skal være fradragsberettiget skal det være decideret arbejdstøj – der skal altså være salonens logo og navn på tøjet, og det skal bruges på jobbet.

Personalegode

Personalegoder er en slags løn, der ”bare” udbetales i naturalier – og som medarbejdere skal beskattes af ligesom deres almindelige løn. Men der er undtagelser som eksempelvis arbejdstøj.

”Er der tale om egentligt arbejdstøj, er det ikke et personalegode – så er det et skattefrit arbejdsredskab. Det kan være almindeligt tøj med salonens navn eller logo, fordi det så er tydeligt, at der er tale om arbejdstøj,” siger Per Laursen.

Konkret betyder det, at medarbejderen slipper for at bruge sine egne penge på arbejdstøj.

Et kontant tilskud til køb af arbejdstøj er derimod skattepligtigt som enhver anden slags løn.

Kan kurser trækkes fra?

Et andet område, som SKAT ofte behandler er udgifter i forbindelse med konferencer og kurser.

”Som udgangspunkt er udgifter ved deltagelse i faglige kurser fradragsberettigede, når der er tale om kurser, der har til formål at vedligeholde og ajourføre den faglige viden og uddannelse,” fortæller Per Laursen.

”I modsætning til dette er kurser med videreuddannelsesformål. De kan ikke trækkes fra.”

Der skal desuden være sammenhæng mellem virksomhedens indkomstskabende aktiviteter og kurset, hvilket er en konkret vurdering fra sag til sag.

”Det er dog ikke afgørende, om kurset afholdes i Danmark eller i udlandet, bare der ikke er for meget ”turistmæssigt islæt” i kurset. Også det vurderes fra sag til sag,” forklarer Per Laursen.

Hvis der er fradrag, omhandler det hele rejsen – altså både transport, forplejning og selve kursusudgiften – og det skal naturligvis dokumenteres ved bilag. Alternativt kan reglerne om rejsegodtgørelse anvendes.

Er det svært at finde hoved og hale i fradrag, regler og muligheder?

Så spørg din FrisørRevisor om råd.

Er der tale om egentligt arbejdstøj, er det ikke et personalegode – så er det et skattefrit arbejdsredskab. Det kan være almindeligt tøj med salonens navn eller logo, fordi det så er tydeligt, at der er tale om arbejdstøj.

 Per Laursen
FrisørRevisor

NB. Dette indlæg kan indeholde takster og info om regler, der er blevet ændret siden udgivelsen. Kontakt din FrisørRevisor, så du er sikker på, at du altid får den mest opdaterede viden.