Hvad kigger SKAT efter i år? Bliv klogere på områderne her.

Hvert år melder SKAT nogle fokusområder ud, som får særlig bevågenhed. Det er også gjort i år – og de områder kan du blive klogere på her.

Telefonen ringer. Mails dumper ind med tidsbestillinger. Leverandører ringer. Og kunderne vil klippes, farves og vaskes.

Dagligdagen i en salon er travl, og det er nok ikke SKAT, de fleste frisører tænker mest på.

Men SKAT tænker på frisørerne – og alle andre virksomheder i øvrigt – for hvert år skal SKAT hente milliarder hjem i moms, skat og afgifter.

”SKAT melder årligt en række fokusområder ud, som bliver gransket ekstra nøje. Og som virksomhed kan det være fornuftigt at holde sig orienteret om de emner,” fortæller Henrik Svenstrup, frisørrevisor, Dansk Revision Viborg.

Det er typisk de steder, som SKAT også kontrollerer ekstra grundigt – og det skyldes helt lavpraktisk, at der er en stor forskel på det beløb, som bør betales i skat og moms og det beløb, som reelt betales. Det meste skyldes uvidenhed og forkerte opgørelser, da reglerne på området kan være svære at forstå og dermed efterleve.

Små virksomheder i fokus

SKAT har blandt andet fokus på mikrovirksomheder. En mikrovirksomhed er en virksomhed uden ansatte med en omsætning på op til 500.000 kr. Ud over dette, omfatter det også alle nye virksomheder i deres to første indkomstår. Omkring halvdelen af denne type virksomheder laver fejl i skat og moms.

”For mange små og nye virksomheder er det meget svært at finde rundt i de mange regler på området,” forklarer Henrik Svenstrup.

Nogle af de mest almindelige fejl sker inden for skønsmæssig ansættelse og ikke selvangivne indtægter og private udgifter.

Har du haft underskud?

Et af de områder, som kan få Skattefar til at rynke brynene, er negativ moms og underskud – altså hvis din virksomhed flere år i træk ikke har haft overskud.

”Man siger, at hvis man driver virksomhed, skal det være med ”rentabel drift” for øje. Altså skal det være målet, at virksomheden tjener penge. Der er ikke noget ulovligt i sig selv i at have underskud, det kan ske for mange virksomheder. Men det er et af de områder, som SKAT gerne vil have fokus på for at undgå fradrag, som en virksomhed, der måske reelt er en hobbyvirksomhed, ikke har ret til eksempelvis.”

Det rigtige skattegrundlag

Et andet fokusområde for SKAT er de virksomheder, som ikke har pligt til at angive regnskabstal – altså virksomheder med en omsætning under 500.000 kr. Herunder er S15 ordningen i søgelyset.

”S15 ordningen er en fortrykt årsopgørelse, som mange mindre erhvervsdrivende får tilsendt i stedet for en selvangivelse. Her har SKAT skønnet sig frem til en omsætning, men den kan være meget langt fra det reelle resultat, og dermed kan det give store udsving og fejl.”

”En S15 årsopgørelse kan ikke erstatte en selvangivelse udarbejdet af en revisor,” siger frisørrevisor Henrik Svenstrup.

Rådene herovre er naturligvis generelle og kan ikke erstatte professionel rådgivning. Så er du den mindste i tvivl om, hvorvidt du betaler den rigtige skat, moms eller de rigtige afgifter, så kontakt din nærmeste FrisørRevisor og få hjælp.

BONUSTIP:

Og til sidst et ekstra lille tip: SKAT vil i år sætte ind og se på deleøkonomi.

Det er tjenester som Gomore, Uber og Airbnb , som vokser og vokser i disse år. Her vil SKAT se på, om der betales korrekte skatter.

Så har du lejet hus, lejlighed eller bil ud via en af disse tjenester, så husk at opgive det korrekt – det kan din revisor også hjælpe dig med.

NB. Dette indlæg kan indeholde takster og info om regler, der er blevet ændret siden udgivelsen. Kontakt din FrisørRevisor, så du er sikker på, at du altid får den mest opdaterede viden.