Hvordan kommer du (økonomisk) videre efter corona?

FrisørRevisor advarer: Hold den økonomiske tunge lige i munden – også på den anden side af corona, når regningen skal betales.

Du har sandsynligvis som alle andre frisører været tvunget til at lukke i en periode på grund af corona – og det har helt sikkert ikke været uden bekymringer, for hvad vil fremtiden bringe.

Nu er der åbnet op igen, men usikkerheden er der for mange stadig.

Omsætningskompensation, lønkompensation, dækning af faste udgifter, udsættelse af skat og moms, rentefrit momslån … Der er næsten ingen ende på de muligheder, der har været etableret under corona-epidemien.

”Der har været præsenteret mange muligheder, og jeg er sikker på, at mange frisører, som jo var tvunget til at lukke i en lang periode på grund af corona, har søgt de relevante hjælpepakker.”

”Men jeg ved også, at det for mange ikke har været et ønskescenarie, for man er jo selvstændig for at klare sig selv og tage sig af sine kunder,” siger Dorrit Kristensen, FrisørRevisor, Dansk Revision Hadsten.

Din konto kan snyde

De forskellige tiltag har holdt hånden under mange, og der vil også være mange, der kigger på firmakontoen netop nu, hvor det måske ikke ser så slemt ud, som man kunne have frygtet.

”Men det er farligt at ånde lettet op, for din konto kan snyde dig rigtigt meget netop nu,” advarer Dorrit Kristensen.

”Måske har du fået udbetalt lønkompensation, omsætningskompensation og kompensation for faste udgifter, og det har hjulpet dig igennem krisen.”

”Men samtidig har du fået udsat moms og måske også din skat, og det er netop kun ”udsat” – det er ikke fjernet. Så inden længe skal du betale moms og skat, og du skal måske endda også til at afdrage på en kassekredit fra banken eller på andre af de tilbud, der har været. Og jeg kan være bange for, at mange ikke helt er klar over, hvad der venter,” supplerer hun.

Desuden kan du også forvente, at en del af den modtagne kompensation skal betales tilbage. Det gælder lønkompensation og omsætningskompensation. Her blev der for de flestes vedkommende søgt for en periode på tre måneder, men langt de fleste havde kun lukket en god måneds tid.

Hvad gør den kloge frisør så?

Så hvordan sikrer man så, at der er penge til momsen, skatten, lønningerne og alt det andet, når det skal betales?

”Det første er at skabe sig et overblik over det, der i revisorsprog hedder din likviditet. Du skal altså finde ud af, hvornår du skal betale hvad, og hvornår du får penge ind på din konto.”

Det kan være en hjælp at tage fat i din revisor, så I sammen skaber overblikket, men ellers er det noget med at finde ud af, hvornår din moms skal betales og hvor meget. Hvornår skatten skal betales – og hvor meget – og på samme måde kigge på de andre udgifter, du allerede kender: Løn, husleje, indkøb af produkter med videre.

”Dit overblik er det, der hedder et likviditetsbudget, og det hjælper dig til at sikre, at du har penge på kontoen, så du kan betale det, du skal, når det skal betales. Det skaber tryghed – også efter corona,” siger Dorrit Kristensen.