Så er det tid igen – har du styr på din selvangivelse?

Fra den 9. marts 2015 kan du indberette din udvidede selvangivelse i din skattemappe. Når du har resultatet af din selvangivelse, har du også en viden om, hvordan du skal disponere din forretning fremover.

Har du planer om nye vaske i salonen? Eller brænder du og dine ansatte for at komme på inspirationstur til London? Måske trænger I til nye skilte på facaden eller til at bruge lidt penge på markedsføring?

Drømme og nødvendigheder er der helt sikkert nok af – men hvordan ser fremtiden ud? Har du styr på selvangivelsen og overblik over, om du står over for restskat eller får penge tilbage?

Der er mange spørgsmål, men resultatet af din selvangivelse kan give dig svaret på mange af dem.

Afgørelsens time

For mange selvstændige er den udvidede selvangivelse regnskabets time. Jo mindre der er styr på det skattemæssige fra de forgangne år – jo mere spændende bliver det.

”Selvangivelsen kan indberettes i skattemappen fra 9. marts. SKAT ved meget i forvejen og langt hen ad vejen vil selvangivelsen på SKAT’s tast-selv være udfyldt med forslag, du bare skal godkende. Men der er også meget, de ikke ved. Er der for eksempel forkerte eller mangelfulde oplysninger, i forhold til de indkomst- og fradragsbeløb ,der er indberettet til fra banken eller andre institutter, skal du rette oplysningerne til. Derfor er din virksomheds bogførte regnskab nødvendigt at have ved hånden, når du skal i gang med indberetningen,” siger revisor Lars Steinbach fra TimeVision på Frederiksberg.

Vigtig viden

Om du har restskat eller ej kan være afgørende for, hvilke muligheder du har i din forretning det kommende år.

”Når selvangivelsen er på plads, og du kender resultatet, er du bedre rustet til at handle, og du ved, hvordan du skal agere i forhold til din virksomhed.

Har du penge til gode, kan der måske blive plads i budgettet til nogle af de ønsker, du har for din salon og virksomhed. Det rart at vide, hvad man har at råde over. Men det er lige så rart at vide, hvis du står overfor at skulle betale restskat. Jo før du ved det, jo hurtigere kan du lægge en handlingsplan for, hvordan gælden skal afvikles”, siger Lars Steinbach.

Hvordan forholder du dig til restskat?

Restskat på 18.700 kroner eller derunder vil blive indregnet i forskudsskatten for 2016 – her tilskrives en rente på 4,9 pct. Hvis restskatten overskrider indregningsgrænsen, bliver pengene indkrævet i år, og skal betales tilbage i rater af tre eller ti til efteråret.

”Det er mest fordelagtigt at betale sin restskat inden 1. juli 2015, fordi frem til 1. juli er dag-til-dag renten 2,9 pct. og du undgår at få tilskrevet den høje pro anno rente på 4,9 pct. i efteråret. Så jo før du kan betale din restskat, jo lavere rentestilskrivning står du overfor,” siger Lars Steinbach og fortsætter;

”Hvilken handlingsplan, der er den rette, når du skal betale restskat er meget individuel – derfor er det altid en god ide at kontakte sin FrisørRevisor, og få råd og vejledning til, hvad der bedst kan betale sig for netop din virksomhed og din situation.”

 NB. Dette indlæg kan indeholde takster og info om regler, der er blevet ændret siden udgivelsen. Kontakt din FrisørRevisor, så du er sikker på, at du altid får den mest opdaterede viden.