Trænger skatten til at blive trimmet og studset? Få styr på årsopgørelserne

De fleste forbinder foråret med fuglekvidder, blomsterknopper på træerne og lysere og længere dage. Men det er i høj grad også tid for årsopgørelser og overvejelser om, hvordan du skal forholde dig til eventuel restskat og det kommende år i din virksomhed.

Af Marianne Bæk Jensen, Frisør Revisor, Dansk Revision Aalborg

Du har sikkert modtaget din årsopgørelse for 2013 – og hvad så nu?

Hvordan stemmer din slutskat for 2013?

Hvis du har en restskat, bliver der tilskrevet en dag-til-dag rente fra 1. januar 2014.

Hvis du indbetaler til SKAT i perioden 1. januar – 1. juli 2014 er dag-til-dag renten på 3,0 pct. årligt. AM-bidrag er omfattet af reglerne om restskat. Renter til SKAT kan ikke trækkes fra.

Hvis du indbetaler efter 1. juli 2014 tillægges 5,0 pct. Procenttillægget kan ikke trækkes fra i skat.

Skal pengene betales tilbage nu?

Med dag-til-dag renten på restskat bliver det naturligvis dyrere, jo længere tid du venter med tilbagebetalingen. Så hvis ikke du har pengene nu og her, kan det måske være bedst for dig at tage pengene til din tilbagebetaling fra din kassekredit – der er fradragsberettiget. Så kan du nemlig trække renterne fra.

Skal du derimod have skat retur for indkomståret 2013, får du et tillæg på 0,5 pct. De penge skal du ikke betale skat af.

Få en bedre bundlinje

Hvad end du skal betale penge eller har nogle til gode, kan det helt sikkert godt betale sig for at kontakte din FrisørRevisor. Her får du råd og vejledning om, hvad du skal gøre i lige præcis din situation og med din virksomhed.

Revisorerne sidder jo netop nu og udarbejder årsregnskaber og ser tilbage på det forgangne år. De har derfor meget værdifuld viden om din virksomhed, og om hvordan du kan optimere bedst muligt.

Din revisor kan give dig råd om alt fra likviditetsforbedringer til budgetter og målsætninger for din virksomhed.

Det koster at betale for tidligt til SKAT

Siden 1. august 2013 har alle virksomheder betalt til SKAT via en skattekonto.

Du skal i den forbindelse være opmærksom på, at man ikke kan øremærke en betaling til en bestemt post. Det er altid den ældste post, der bliver betalt først.

Så hvis du betaler skat mere end fem dage før betalingsfristen, tror SKAT at du har penge til gode – og udbetaler dem derfor tilbage til dig igen.

Og når skatten så ”rigtigt” forfalder, betyder det, at virksomheden ikke har betalt skatten rettidigt – og du vil få en ekstrarente på det skyldige beløb.

TIP: Du kan hæve virksomhedens udbetalingsgrænse på skattekontoen, som for alle er sat til 100 kr. Hvis du hæver grænsen til eksempelvis kr. 50.000 – vil skyldige beløb herunder ikke komme retur ved for tidlig betaling.

NB. Dette indlæg kan indeholde takster og info om regler, der er blevet ændret siden udgivelsen. Kontakt din FrisørRevisor, så du er sikker på, at du altid får den mest opdaterede viden.